0

Brrr! Bifff is terug!!

Het jaarlijks Brussels International Festival of Fantastic Film,(BIFFF) is terug. Sinds 1983 doet dit festival ons huiveren en beven van de schrik met hun jaarlijks programma vol thrillers, science fiction films en horror films. Een echt traditie voor de liefhebbers van het genre.

De 34ste start vanavond met  “Pride and Prejudice and Zombies” gebasseerd op de strips van Seth Grahame Smith en eigenlijk ook op het boek van Jane Austin. De film is geregisseerd door Burr Steers (Igby Goes Down, 17 Again) en hij verzamelde een interessante cast met Lily James (“Cinderella”), Sam Riley (“On The Road”), Charles Dance (“The imitation Game”, “Game of Thrones”) Lena Headey (“Game of Thrones”), Douglas Booth (“Jupiter Ascending”) en Jack Huston (“American Husltle”).

De tweede film van de avond is “Men & Chicken” geregisseerd door  Anders Thomas Jensen (Adam’s Apple) winnaar van de de Gouden Raaf, de Zilveren Méliès en de Publieksprijs op het BIFFF in 2006 enige die daarin slaagde). Ook hij heeft een uistekende cast met Mads Mikkelsen (“Adam’s Apples, “Casino Royale”), David Dencik (“The Girl With The Dragon Tattoo”, “Tinker Taolor Soldier Spy”), Nikolaj Lie Kaas (“The Green Butchers”, “Angels & Demons”), Sören Malling (Borgen, A Hijacking) en Nicolas Bro (“War Horse”, “Adam’s Apples”).

Maar dat is niet alles wat op het programma staan nog enkele andere interessante films : “Absolutely Anything” (geregisseerd door Terry Jones van de Monty Python’s en alle levende Monty Pythons die hun stem lenen aan de aliens in de film), “Bølgen” (“The Wave“) (van topregisseur Roar Uthaug) en de Chinese sensatie: “Zhuō Yāo J씓(Monster Hunt“) van Raman Hui, werkte heel lang voor Dreamworks en hun animatiefilms, (de film is de tweede grootste boxoffice succes in China) enz.

Het Biff is meer dan langspeelfilms, short films, masterclasses, Vampierenbal, het Biff heeft het allemaal. Een aanrader voor de liefhebbers en eigenlijk ook voor de rest.

 

Voor meer informatie bezoek de website van het festival.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *