0

Batman en Superman moeten de wereld redden

Batman VS Superman”  komt binnen één week uit. De voorverkoop loopt als een trein. Er zijn in de VS al meer tickets verkocht van de film dan van “The Avengers”. En maar goed ook, er hangt een stevig prijskaartje aan de film: minstens 200 miljoen dollars voor de productie en nog eens 200 miljoen voor de marketing van de film. De film zal bijna 1 miljard moeten opbrengen om echt winst te maken. Maar de film draagt ook de druk van heel een studio en eigenlijk ook van heel de industrie. De film moet de DC Univers van Warner lanceren. Bij DC proberen ze de formule, die bij Disney en Marvel zo goed werkt te, kopiëren. Verschillende superhelden die in elkaar films voorkomen en die uiteindelijk samen vechten in één film.

Batman VS Superman” is eigenlijk het vervolg van “Man of Steel” al geregisseerd door Zack Snyder, hij torst de verantwoordelijkheid voor een groot deel van de franchise want daarna zal hij ook nog de “Justice League” regisseren deel 1 en 2. Met “Suicide Squad” die dit jaar moet uitkomen, “Wonder Woman”,Aquaman”, “The Flash” en “Cyborg” is de DC franchise klaar om de strijd aan te gaan met de buren bij Marvel. Maar alles begint bij “Batman VS Superman”, zou die film floppen zowel bij het publiek en bij de pers dan heeft Warner een serieus probleem. Niet alleen is “Wonder Woman” en “Suicide Squad” al ingeblikt maar begint de productie voor “Justice League” in april, moeilijk om dit nog allemaal af te stoppen. Een grote verantwoordelijkheid, want ook de studio hoopt op een hit. Warner Bros heeft een verschrikkelijk 2015 gehad. De meeste van zijn grote films zijn geflopt: “Pan”, “The Man from Uncle”,”Point Break”, “Jupiter Ascending”, waardoor 2016 cruciaal is. Warner Bros is namelijk gewend om succes te hebben. Dit is allemaal nieuw voor hen en ze rekenen op DC en eigenlijk op de spin-off van Harry Potter (“Fantastic beasts and where to find them”) om hen weer naar de top te stuwen.

Voor andere studio’s is het ook een goede test om te zien of het publiek superheleden beu zijn. Want tot 2020 komen er nog tientallen superhelden in de zalen en een grote flop zal dit misschien wel afstoppen. Het is aan Batman en Superman om nog maar eens om de wereld (*kuch, kuch* Hollywood) te redden.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *