0

We Do It Together geeft vrouwen een stem

Hier bij Cinestan houden we van vrouwen in de filmwereld! Het is nochtans geen gemakkelijke klus. Vrouwen krijgen nu éénmaal minder kansen dan mannen, het is daarom leuk als er toffe initiatieven worden gelanceerd zoals We Do It Together, een non-profit productiehuis om meer kansen te geven aan vrouwen in de filmwereld. En het productiehuis heeft zeer grote namen binnengehaald voor haar Raad van Bestuur: Jessica Chastain (“Zero Dark Thirty“), Juliette Binoche (“Chocolat“), Catherine Hardwick (Twilight“) ,Queen Latifah (“The Secret Life of Bees“), “Slumdog Millionaire” actricsse Freida Pinto, Britse regisseuse van de film “Belle“, Amma Asante en “Crouching Tiger, Hidden Dragon” superster Zhang Ziyi.

Het initiatief werd gelanceerd door Chiara Tilesi en ze vertelde aan The Hollywood Reporter: “We hope in the future we won’t have a need for dedicated niche financing for films by and about women. All of us involved in We Do It Together recognise the vital role of the media and entertainment in both shaping and challenging societal norms. Film has always possessed the power to defy convention and change hearts and minds, and this power and potential must be harnessed to challenge the current archaic norms related to women within the entertainment industry. We feel that the way to make this a reality is to give women from around the world a concrete way to express themselves and an ongoing structure that will ensure that these stories will be financed and distributed.”

We Do It Together hoopt om hun eerste film project te kunnen voorstellen tijdens het Cannes Film Festival in mei. Het project komt er nadat zeer bekende actrices in de wereld de discriminatie aanklaagde in de filmwereld, niet alleen in de VS maar ook in Engeland, China, Marokko en Saudi Arabië.

Met dit initiatief hopen we met zijn allen dat vrouwen meer en gelijkere kansen zullen krijgen. Er is spijtig genoeg nog een lange weg te gaan maar er is hoop en de filmwereld zal hopelijk snel veranderen. Ondertussen kunnen jullie twee artikelen lezen dat we hier hebben geschreven over het onderwerp: artikel 1 en artikel 2

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *