0

Winter is coming ! Goed nieuws voor Belgische films

De wintermaanden zijn de succesvolste maanden voor bioscopen in België. “The Hunger Games: Mockingjay – Part 2”,  “Spectre”  en “Star Wars: The Force Awakens” zullen de nieuwe kaskrakers van de winter zijn. Maar Belgische films draaien mee aan de top van de boxoffice. “ FC de Kampioenen 2: Jubilee General” heeft net de kaap van de 500.000 bezoekers bereikt.  De film kreeg vorig weekend de Diamond Award, een prijs uitgereikt door het Film Festival van Oostende, met de steun van het Vlaamse Audiovisueel Fonds, voor een film die de magische kaap van 400,000 bezoekers bereikt.  De vorige films van regisseur Jan Verheyen waren ook heel succesvol denk maar aan “Het Vonnis”, “Zot van A” en “Dossier K”, deze films haalden destijds 394.928, 447.324 en 415.159 bezoekers.

D’Ardennen”, de debuutfilm van Robin Pront, lokte al meer dan 100.000 bezoekers. Robin Pront kreeg daarvoor de Golden Award van Het Film Festival van Oostende. Een prijs uitgereikt voor een film die minstens 100.000 bezoekers lokt.

Tenslotte klokte “Black” op 54.000 bezoekers na één week in de bioscopen. De nieuwe film van Adil El Arbi en Billah Fallah haalde daarmee een plaats in de top-drie van best scorende films in België. En het goed nieuws blijft maar komen omdat de film nu ook al aan Frankrijk is verkocht, een grote stap voor de film. Frankrijk is de belangrijkste filmmarkt in Europa.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *