0

Felix van Groeningen en Brad Pitt gaan samenwerken

Felix van Groeningen heeft zijn eerste Hollywood film beet: ‘Beautiful Boy’. De film is gebasseerd op twee boeken:  David Sheff’s  “Beautiful Boy: a Father’s Journey Through His Son’s Addiction” en Nic Scheff’s “Tweak: Growing Up On Methamphetamines.” De film zal het verhaal vertellen van de strijd van een aan methadon verslaafde jongen gezien door de ogen van zijn vader.

De film wordt geproduceerd door Plan B, het productiehuis van Brad Pitt, en New Regency (‘Birdman’, ‘Fight Club, 12 Years A Slave’, Gone Girl’) en moest oorspronkelijk geregiseerd worden door Cameron Crowe (‘Jerry Maguire’, Almost Famous, We Bought A Zoo’) maar Crowe besliste om de film ‘Aloha’ te draaien.

Voor van Groeningen is het een mooie beloning nadat hij eerder genomineerd was voor een Oscar met de film ‘The Broken Circle Breakdown‘. De regisseur legt momenteel de laatste hand aan zijn vijfde langspeelfilm, ‘Belgica‘, die in het voorjaar van 2016 in de Belgische zalen zal verschijnen.

Stanley Berenboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *